I forbindelse med udarbejdelsen af Tønder Kommunes DK2020 klimahandleplan, vil gerne involvere så mange som muligt. Børn og unge har masser af kreative idéer og tanker, og dem vil vi gerne høre! For at inddrage børn og unge, og samtidig at skabe opmærksomhed om fremtidige klimaindsatser, har vi lavet en konkurrence for alle grundskoleelever i Tønder Kommune. Konkurrencen går ud på at lave gerninger, der er gode for klimaet – det kalder vi ’gode klimagerninger’.

Efter efterårsferien, i uge 43 og 44, kan alle grundskoleelever deltage. For at deltage skal eleverne udføre gode klimagerninger, det kan være alt fra at slukke lyset til at tage cyklen i skole. Hver gode klimagerning skal skrives på et klimabevis, som set nedenfor. Den klasse, der i løbet af perioden fra den 24. oktober til den 8. november, udfører flest gode klimagerninger, vinder en klassetur med bus til Marsk Camp inklusiv entré til Marsktårnet, minigolf og frokost til hele klassen.

Formålet med konkurrencen er i høj grad også at få klima på dagsordenen og at få folk til at snakke om hvilke gerninger, der er gode for klimaet. Vi håber, at det vil sætte gang i samtalen rundt om middagsbordet og at forældrene også vil engagere sig i snakken.

Det praktiske:

Fra uge 43 bliver der delt klimabeviser ud på skoler, biblioteker og ved borgerservice. Derefter skal grundskoleeleverne, udføre gode klimagerninger og udfylde et bevis. Når de udfylder beviset skal eleverne skrive klimagerningen, de har udført, samt hvilken skole og klasse de kommer fra. De skal udfylde et bevis for hver god klimagerning, de udfører. Herefter skal klassens klimabeviser samles i en kuvert – og der skal skrives følgende på kuverten:  ”Til DK2020 – vedr. Klimagerninger”. Kuverten skal afleveres på det lokale bibliotek eller i Borgerservice, senest den 8. november. Derefter bliver klimabeviserne talt op og gevinsten afleveres til den vindende klasse inden 1. december.