Gode klimagerninger

I forbindelse med udarbejdelsen af Tønder Kommunes DK2020 klimahandleplan, ville vi gerne involvere så mange som muligt. Da børn og unge har masser af kreative idéer og tanker, ville vi netop gerne høre dem! For at inddrage børn og unge, og samtidig at skabe opmærksomhed om fremtidige klimaindsatser, lavede vi en konkurrence for alle grundskoleelever i Tønder Kommune. Konkurrencen gik ud på at lave gerninger, der er gode for klimaet – det har vi derfor kaldt ’gode klimagerninger’.

Efter efterårsferien, i uge 43 og 44, har alle grundskoleelever i Tønder Kommune været inviteret til at deltage i konkurrencen GODE KLIMAGERNINGER. For at deltage skulle eleverne udføre gode klimagerninger, hvilket kunne være alt fra at slukke lyset til at tage cyklen i skole. Hver gode klimagerning, blev skrevet på et klimabevis, som set nedenfor. Den klasse, der i løbet af perioden fra den 24. oktober til den 8. november 2022, udførte flest gode klimagerninger, vandt en klassetur til Marsk Camp inklusiv entré til Marsktårnet, minigolf og frokost. I alt deltog fem forskellige skoler i Tønder Kommune, herunder samlet 15 forskellige klasser. Alle har udført super gode gerninger og kommet med gode idéer samt interessante tanker om klima, hvorfra vi modtog mellem 3 til 10 gode klimagerninger per barn, fra klasserne. I denne omgang var det 2.B fra Skærbæk Distriktsskole, der vandt konkurrencen, ved at aflevere 92 klimabeviser, med i alt 189 gode klimagerninger. For deres gode arbejde og for at være super gode klimavenner, fik 2.B en kagemand, et klimadiplom samt præmien med klassetur til Marsk Camp.

Formålet med konkurrencen var i høj grad også at få klima på dagsordenen og at få folk til at snakke om hvilke gerninger, der er gode for klimaet. Vi håber, at har sat gang i samtalen rundt om middagsbordet og at forældrene også vil engagere sig i snakken. Vi er glade for at have fået indblik i børn og unges tanker og idéer, når det kommer til klima og for at vi kan inddrage disse i Tønder Kommunes klimahandleplan.

Se billederne nedenfor

Billeder fra præmieoverrækkelsen