DK2020 er en klimahandleplan vi udarbejder, som skal sætte mål, beskrive indsatser og skabe handlinger. Planen skal understøtte en forandring blandt borgere, virksomheder og foreninger frem mod 2050. Målet er at tilpasse os klimaforandringerne og sikre at vi ikke udleder mere CO2 end der optages.

Om DK2020 i Tønder Kommune

Det var med en enig Kommunalbestyrelse i ryggen, at Tønder i 2021 ansøgte om at blive optaget i programmet DK2020 – Klimahandleplaner for hele Danmark. Ansøgningen blev godkendt og vi er nu i fuld gang med at udvikle en ambitiøs klimahandleplan.

I Tønder Kommune arbejder vi med at skabe meningsfulde klimahandlinger, som kan være med til at sikre at vi lever op til Parisaftalens målsætninger. Det betyder at vi skal finde nye måder at blive klimaneutrale på senest i 2050 og samtidig tilpasse os klimaforandringerne. Til at guide os på rejsen, vil vi i 2030 nedbring CO² udledningerne med 55% for landbruget og med 70% for det resterende sektorer i kommunen sammenlignet med niveauet i år 1990.

I Tønder Kommune arbejdes der tværfagligt og samarbejdsorienteret på opgaven med at udarbejde en ambitiøs og realistisk klimaplan. Klimahandleplanen udvikles på tværs af kommunen som organisation og i samarbejde med erhvervslivet, borgere, politikere, organisationer, og myndighederne. Arbejdet og indsatserne er blevet delt op i fem klimahandlespor, der hver har et bestemt fokus, som du kan læse mere om her på siden.

Kontaktperson

Aron Jørgensen Energiteknolog
Afdeling Klima, Natur & Grøn Omstilling