Peter Kibsgaard, som er en af ophavskræfterne til Nødhjælpsorkesteret skriver følgende:
“When words fail – music speaks”
Til turnéen i 2023 har Nødhjælpsorkesteret sammensat et særligt hold af medvirkende.
Udover de faste medlemmer, medvirker denne gang talentfulde Milan Mustafa Haf og Ali Tepe fra Udrejsecenter Avnstrup.
Desuden har orkesteret denne gang en vaskeægte tryllekunstner med.
NØDHJÆLPSORKESTERET er både et band og en forening. Vi arbejder for at styrke empati, respekt og gensidig medmenneskelighed med vores musik og engagement. Musik kan noget særligt. Musik kan hele og samle. Vi bruger musikken til at bygge bro mellem mennesker, sprede glæde og fællesskab. Vi bringer musikken ud til steder, hvor der mangler musik. Og vi håber, at vi med vore aktiviteter også vil inspirere og engagere andre til at være med til at gøre en indsats for udsatte og sårbare.
Den faste kerne i Nødhjælpsorkesteret består af de seks professionelle musikere Bobo Moreno, Al Agami, Dan Rasmussen, Lars DK og Ole Kibsgaard og Peter Kibsgaard. Når vi optræder, er det publikum, der er i centrum. Vi skaber musikken for og med det publikum, som vi spiller for. Vi arbejder med en inkluderende stil, hvor børnenes ønsker og lyst til at medvirke, skaber musikken og koncerten.
Vi har engageret os særligt i arbejdet med flygtningebørn og unge. Vi er af den mening, at alle er bedst tjent med at mennesker bygges op, lige meget hvor deres fremtid ligger. Alle børn har brug for at lege, lære og udfolde sig – uanset hvor de kommer fra og hvor i verden de befinder sig. Flygtningebørn på danske asylcentre lever et ikke-normalt børneliv, der i høj grad er præget af usikkerhed og angst for fremtiden. På centrene er der derfor et stort behov for aktiviteter, der kan samle børn og unge, skabe fællesskab på tværs af etnicitet, sprog og køn, og hvor de kan få mulighed for at lægge hverdagens bekymringer lidt til side for en stund.
Med vore aktiviteter vil vi også inspirere og engagere andre til at være med til at gøre en indsats for flygtninge, udsatte og sårbare.
I 2022 grundlagde Nødhjælpsorkesteret lydstudier i Avnstrup, Jelling og Ranum asylcentrene I et samarbejde med Dansk Røde Kors og Kunststyrelsen.
Formålet var og er at introducere børnene til musikkens verden ved at lære dem om komposition, produktion og indspilning som værktøj til at udtrykke sig, fortælle deres historie og skabe musik sammen, der senere skal udgives på eget pladeselskab Refuge Records.
Bedre end ord viser denne korte film fra vores sommerturné i 2019 hvad vi handler om.
https://youtu.be/TiDFYW1DcHg
Nødhjælpsorkesteret udgav i 2019 albummet ´Live i Udrejsecenter Sjælsmark´. Foto fra release hos Dansk Røde Kors i Kbh.
https://noedhjaelpsorkesteret.dk/