Møbelsnedker Teis Dich Abrahamsen modtager Wegner Prisen 2024 på Schackenborg Slot i Møgeltønder.

I royale rammer på Schackenborg Slot modtog Teis Dich Abrahamsen i dag Wegner Prisen 2024.

Dermed kom han i selskab med en lang række kendte designere og møbelarkitekter, der har det til fælles, at de alle bidrager til nordisk designarv og fremmer kendskabet til Hans J. Wegners virke og betydning.

Teis Dich Abrahamsen selv er en respekteret møbelsnedker, møbelkonservator og trædrejer.

Med en lang karriere, der byder på store bidrag til håndværk og design, har Teis Dich Abrahamsen etableret sig som en autoritet inden for sit felt. Med Wegner Prisen 2024 hyldes han særligt for sin dedikation til godt håndværk og kærlighed til træ.

- Gennem årene har han skabt helt usædvanlige oplevelser, der rører og fascinerer store og små, fagfolk såvel som de forudsætningsløse, udtaler juryen bag Wegner Prisen og fortsætter:

- I anerkendelse af en helt egen både æstetisk og legende materialebevidsthed, en fænomenal håndværksmæssig kunnen og en særlig evne til at formidle sin metier, tildeles møbelsnedker, møbelkonservator og trædrejer Teis Dich Abrahamsen Wegnerprisen 2024.


Teis Dich Abrahamsens bidrag til nordisk design og kultur er omfattende. Udover sine fantasifulde værker deler han også ud af sin viden og ekspertise som underviser og mentor for den næste generation af kunstnere og håndværkere, hedder det endvidere i motivationen bag Teis Dich Abrahamsen som dette års modtager af Wegner Prisen.

Uddelingen af dette års Wegner Pris var den 10. af slagsen. Tidligere modtagere af prisen tæller møbelsnedker Anker Bak, journalist Lars Hedebo Olsen, Rasmus Fenhann, A. Petersen Collection & Craft, Maria Bruun, Møbelsnedkeriet PP Møbler og møbelproducenterne Getama og Carl Hansen & Søn, Snedkernes Efterårsudstilling, Aarhus Rådhus og møbelsamleren Noritsugu Oda.

Fakta om Wegner Prisen:

Wegner Prisen hylder arven fra den verdenskendte danske møbeldesigner Hans J. Wegner og anerkender enkeltpersoner eller institutioner, der har bidraget væsentligt til nordisk designs udvikling eller fremmer kendskabet til Wegners virke og betydning. Prisen består af et pengebeløb på 25.000 kroner og et designmøbel.

Vinderen af Wegner Prisen kåres af en jury, der består af:

Jørgen Popp Petersen, borgmester i Tønder Kommune

Anne Blond, kunst- og designhistoriker

Anne-Louise Sommer, museumsdirektør, Designmuseum Danmark

Michael Bjørn Nellemann, bestyrelsesformand Rungstedlundfonden/Karen Blixen Museum

Tine Blicher-Moritz, Kunstmuseet i Tønder