Siden højskolen lukkede sidste sommer, har huset stået tomt i hverdagene, men af og til har det været brugt til professionelle koncerter og teaterforestillinger arrangeret af Midtlandets Musik- og Teaterforening.

I december 2022 købte Tønder Kommune huset og på Kultur- og Fritidsudvalgets møde torsdag d. 9. marts har man nu godkendt en procesplan for en organisering af huset. Samtidig er der nedsat en udviklingsgruppe for huset.

Udviklingsgruppen består af repræsentanter fra kulturlivet og erhvervslivet på Toftlundegnen, repræsentanter for uddannelsesinstitutionerne i Toftlund, Tønder Kulturskoles leder samt en repræsentant for Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Gruppens arbejde kommer til at bestå af to dele. Tønder Kulturskole bliver den daglige koordinator vedrørende bygningen og vil også arrangere kulturskoleaktiviteter i huset. På den måde får børn, unge og voksne fra den nordlige ende af kommunen lettere adgang til kulturundervisning i deres nærmiljø. Derudover vil udviklingsgruppen arbejde med den lokale forankring, så huset bliver et sted, hvor der foregår en bred vifte af aktiviteter for borgerne i Toftlund og omegn.

I april måned vil udviklingsgruppen afholde et åbent opstartsmøde i huset, hvor procesplanen vil blive præsenteret.

Sideløbende med de første aktiviteter arbejder udviklingsgruppen på en ny organisering. Denne kommer til at foregå i en åben, samskabende proces, hvor borgere og erhvervsliv i Toftlund og omegn bliver inviteret ind for at komme med idéer og ønsker. Som en del af procesplanen skal der også findes et nyt navn til huset.

Procesplanen løber frem til foråret 2024, hvor den endelige organisering til blive sendt til politisk godkendelse.

Udviklingsgruppen består af:

Hartvig Dolberg for Midtlandets Musik- og Teaterforening, Nicolai Sandberg for erhvervslivet i Toftlund, udviklingskoordinator Tom Blancarte for Toftlund Udviklingsråd, Nis Peter Thyssen for STUK og en repræsentant for distriktsskolen.

Fra de frivillige i Teaterbanden, som i mange år har hjulpet til ved arrangementer i huset, er Valdemar Schultz repræsentant.

Endelig er Tønder Kulturskole repræsenteret ved kulturskoleleder Henrik Thaysen Dam, og Mikkel Leth Jespersen fra Kultur & Frivillighed.