Kulturdagene løber over to uger i perioden 2. - 15. oktober. Her kan man i hele Tønder Kommune opleve omkring 50 forskellige arrangementer.

Årets tema er ”LIV – LYST – LEG”. Blandt arrangementerne er dans, sang, leg, teater, film, spil, fællesskab, musik, kreativitet, foredrag, vandring og udstillinger.

- Kulturelle oplevelser er noget af det, der kan få os til at føle, at livet virkelig er værd at leve, når vi får en stor oplevelse sammen med andre, ligesom oplevelserne kan give en lyst og mod på livet og måske også gøre vores tilgang til tilværelsen lidt mere legende. Så årets tema er meget velvalgt, siger Anette Johnsen, formand for Kulturelt Forum.


Årets program bliver bragt lige til døren
Traditionen tro bliver årets program leveret i postkasserne rundt om i kommunen. Det sker i uge 37.

- Jeg glæder mig over det flotte program, og at så mange ønsker at byde ind med arrangementer. Så tag imod invitationen til at tage del i livet, lysten og legen, anbefaler Anette Johnsen.

Programmet kan også fås på bibliotekerne rundt om i kommunen og på turistbureauer - dog i et begrænset antal. Derudover kan man også i løbet af uge 37 se den elektroniske udgave på Tønder Kommunes hjemmeside www.toender.dk/kulturdagene og på facebooksiden ”Din Fritid - Tønder Kommune”.

Fælles Kulturdag i Løgumkloster
Udvalget for Kulturdagene står igen i år for en fælles Kulturdag. Den foregår søndag den 8. oktober.

Dagen starter kl. 13.00 i Den Gamle Biograf i Løgumkloster. Her vil der være musikalske indslag med Steffen Schulz, Pia Jensen og STUK koret, Vokalensemblet under ledelse af Dennis Fick samt Trioen Peter Fievé, Louise Dam Eckardt Jensen, Tom Blancarte.

Jasper Tønder tryller, billedkunstformidler Anja Kjølby præsenterer billeder i liv, lyst og leg, og keramiker Helle Binding vil afsløre keramikprojektet ”Kulturstafetten”. Der vil være taler ved borgmester Jørgen Popp Petersen og formand for Kultur- og Fritidsudvalget René Andersen, og formand for Kulturelt Forum Anette Johnsen vil afsløre vinderen af Kulturelt Forums Kulturpris 2023.

Til lyden af gregoriansk sang går deltagerne ind i Løgumkloster Kirke, hvor dagen fortsætter. Organist Lise-Lotte Kristensen vil demonstrere orglet og billedkunstner Sonia Brandes’ udstilling kan opleves i Dormitoriet.

Kl. 15.00 serveres der kaffe og kage i Løgumkloster Refugium, og herefter går deltagerne i to grupper til henholdsvis Slottet og Løgumkloster Højskole, hvor der fortælles om Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, Slottet, udstillingen på Museet Holmen, Middelalderhaven og om Maja Lisa Engelhards gobeliner i Ottekanten.

Der sluttes af i Løgumkloster Kirke med koncerten ”Bach to Rock” ved violinist Jochen Brusch og organist Sven-Ingvart Mikkelsen.

Arrangementet er gratis, dog er tilmelding nødvendig. Der kan bestilles gratis billet på toender.dk/kulturdagen2023 senest den 4. oktober.

Fakta:
• Kulturdagene 2023 holdes i perioden 2. - 15. oktober
• Fælles Kulturdag foregår søndag den 8. oktober kl. 13.00 – 17.30 i Løgumkloster
• Temaet for Kulturdagene er ”LIV – LYST – LEG”
• Årets program bliver husstandsomdelt i uge 37 til alle kommunens borgere og kan ellers fås på bibliotekerne og turistbureauerne
• Elektronisk udgave af programmet kan ses på Tønder Kommunes hjemmeside www.toender.dk/kulturdagene og på facebooksiden ”Din Fritid - Tønder Kommune”
• Et frivilligt arbejdsudvalg står for planlægningen af Kulturdagene og den fælles Kulturdag

• Kulturelt Forum, Tønder Kommune, er initiativtager af Kulturdagene