Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig 2021-2024

Kulturaftalen skal frem til 2024 arbejde målrettet og koordineret for at udvikle kulturen på tværs af den dansk-tyske grænse og har fokus på børn og unge.

Øvrige parterne bag kulturaftalen er de andre sønderjyske kommuner, Kreis Nordfriesland, Kreis Schleswig-Flensburg, Stadt Flensburg, Region Syddanmark, Ministerium für Bildung, Wissenschaft und Kultur i Schleswig-Holstein samt det danske kulturministerium. Aftalen har et samlet budget på knap 19.800.000 kroner. Det er tredje gang siden 2013, at partnerkredsen er fælles om en grænseoverskridende dansk-tyske kulturaftale.

Musik, kulturarv og fællesskaber over grænsen
Kulturaftalen har et særligt fokus på børn og unge, der gennem kunst, kultur og bevægelse skal bringes sammen i interessefællesskaber og få øjnene op for mulighederne i grænselandet. Kreative fællesskaber og fælles kulturarv er hovedoverskrifterne, der vil præge den fireårige kulturaftale. Selvom børn og unge kommer til at spille en stor rolle i kulturaftalens aktiviteter, er voksne også en vigtig fokusgruppe. Børn og unge har brug for at kunne spejle sig i de voksnes engagement og se det som naturligt i et grænseland at krydse grænsen for at opleve kultur.

Se videoen om kulturaftalen og få mere at vide om den