Nyt bosætningsprojekt i Tønder Kommune med natur og landskab som omdrejningspunkt støttes af staten med en halv million kr.

Fakta

Som mange andre kommuner har Tønder faldende befolkningstal. Ved kommunesammenlægningen i 2007 boede der 40.348 borgere i Tønder Kommune. Nu er der 39.043.

Naturen og de store landskabelige værdier skal i endnu højere grad være med til at trække nye borgere til Tønder Kommune. Derfor søsætter kommunen nu projekt Bosætning i centrum, og Økonomi- og Indenrigsministeriet synes så godt om ideen, at ministeriet har valgt at støtte projektet med knap en halv million kroner.

- Vi, der bor i området, kender vores dejlige og enestående natur med bl.a. marsk og vadehav. Men vi skal blive bedre til at gøre omverdenen opmærksom på, at vi netop på dette felt har noget unikt at byde på, siger formanden for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg, Stig Bæk Andersen.

Formanden er ikke i tvivl om, at naturen og de landskabelige værdier er et stort potentiale i bosætningsindsatsen og mener, der bør satses mere målrettet og strategisk på at synliggøre denne del af Tønder Kommune.

- Det vil vi gøre i tæt samarbejde med bl.a. landbruget, borgere og foreninger i lokalsamfundene, og med den halve million fra ministeriet får vi nu endnu bedre muligheder for at udvikle og gennemføre en slagkraftig indsats, siger Stig Bæk Andersen.

Bosætningen i centrum har til formål:

  • at videreudvikle natur- og landskabelige værdier og kvaliteter i kommunen
  • at gøre naturen mere tilgængelig for borgerne
  • at formidle de gode historier om livet og naturen i Tønder Kommune
  • at tiltrække nye borgere og fastholde nuværende borgere i kommunen

Projektet er forankret i Tønder Kommunes landdistriktsafdeling.

- Vi ser frem til et godt og frugtbart samarbejde om bosætning både med lokalsamfundene og på tværs af kommunens forvaltninger, siger projektleder Mette Jännes Larsen fra landdistriktsafdelingen.

Print siden
Borgere
i centrum
PlanPortal - Borgerne i CentrumVis mere
You need Flash player 8+ and JavaScript enabled to view this video.