Vaccination mod COVID-19

Nu er de sidste tider til vaccination i Tønder åben for bestilling.

Er du ikke kommet i gang med vaccinationen, og ønsker at blive vaccineret på vaccinationsklinikken i Tønder Sport og Fritidscenter, så er det nu du skal bestille tid. Sidste dag for vaccination i Tønder i denne omgang er mandag den 6. september 2021.

De to sidste dage man kan påbegynde sin vaccination i Tønder er den 9. august og 16. august.

  • 1 stik den 9. august 2021 og 2. stik den 30. august (aktuelt 250 ledige tider)
  • 1 stik den 16. august 2021 og 2. stik den 6. september (aktuelt 450 ledige tider)

Vaccinen der gives er Pfizer.

Aktuelt er der 71,6% i Tønder Kommune, som har påbegyndt eller har afsluttet vaccinationen.

Lokale vaccinationscentre

Tønder Kommune har i samarbejde med Region Syddanmark etableret lokale vaccinationscentre i Tønder og Toftlund. I Tønder vaccineres der om mandagen, og i Toftlund vaccineres der om onsdagen.

I Sønderjylland er der derudover vaccinationscentre i Rødekro, Sønderborg, Vojens og Haderslev. Der er også mulighed for at booke tider på et vaccinationscenter udenfor Sønderjylland. Bemærk i forbindelse med bookning af tid til vaccination, at du samtidig får et tidspunktet for 2. stik.

Danskere med dansk sygesikringsbevis bosiddende i udlandet

Sundhedsstyrelsen arbejder aktuelt på en plan for, hvordan målgruppen af danskere med sygesikringsbevis bosiddende i udlandet skal håndteres i forhold til vaccinationsprogrammet. Når planen er klar - vil der kommer mere info ud - her på siden.

Kørsel til vaccinationscenteret

Man står som udgangspunkt selv for transport til vaccinationscentret. Er det ikke muligt ved egen hjælp, eller med hjælp fra pårørende, fordi man har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, kan man få hjælp til transport i Borgerservice.

Hvis man selv eller pårørende kan sørge for transport til vaccinationscenteret, skal man huske at bestille en tid til vaccinationen inden man møder op. Der er en vejledning om, hvordan det gøres i det brev, man modtager fra Sundhedsstyrelsen.

Øvrige spørgsmål om vaccinerne

Hvis du ikke har kunnet finde svar på alle dine spørgsmål om vacciner, så prøv at se på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Tønder Kommune