Ordningen med kompensation til værter, der har Ukrainske borgere boende, bortfalder, så der fra den 1. oktober ikke længere udbetales kompensation til kost og logi.

Tønder Kommune kompenserer private, der huser flygtninge fra Ukraine. For at blive kompenseret, skal du som vært, være bosiddende i Tønder Kommune, og kompensationen går udelukkende til den, der har afholdt de faktiske udgifter.

Det er kun ved første udbetaling at du skal møde personligt op. Herefter kan du sende en mail til ukraine@toender.dk, med anmodning om udbetaling.

Vær opmærksom på en længere frist for udbetalinger i sommerferieperioden (for 2022 gælder det ugerne 30 – 31 og 32).

Sådan gør du:

  1. Digital ansøgningsskema udfyldes af værten. Her angives antal flygtninge, der bor hos værten med ID (pasnummer) og alder, samt underskrevet tro og loveerklæring (NemID)

  2. Værten møder op i receptionen på rådhuset med de ukrainske flygtninge, hvor de mødes med borgerservicemedarbejder (kun første gang)

  3. Borgerservicemedarbejder kontrollerer pas og ID samt registrerer ansøgning til efterfølgende udbetaling. Der skal medbringes kopi af ansøgning om opholdstilladelse eller dokumentation på tidsbestilling til biometrioptag ved udlændingestyrelsen.

  4. Borgerservicemedarbejderen igangsætter udbetaling til NemKonto.

  5. Værten skal fremover om mandagen via mail anmode om udbetaling for en uge ad gangen til ukraine@toender.dk