Når man påtænker at flytte til en ny kommune, opstår der ofte mange spørgsmål……

  • vil vi trives ?
  • vil børnene få venner ?
  • vil vi få venner ?
  • er der de muligheder, man ønsker ?
  • kan min partner få job ?

Vil I prøve noget nyt?

Er I er en familie, som kunne tænke jer at afprøve landsbymiljøet i en periode for at se om det er noget for jer, så er tilflytterhuset en god mulighed. Man ved, hvad man har, men ikke, hvad man får.

Tilflytterhuset er en fuldt møbleret prøvebolig, som vi stiller til rådighed for potentielle tilflyttere.

Boligen egner sig til familier på op til seks personer, blev købt og renoveret af 16 lokale anpartshavere i 2020. Huset på 145 m2 er totalrenoveret og energivenlig med varmepumpe og genvex-anlæg.

I tilflytterhuset kan du og din familie for en 6 – 12 måneders periode afprøve landsby-livet til en billig husleje, der tager højde for, at I sandsynligvis stadig har en bolig andetsteds.

På den måde kan I skabe jer et frirum til at træffe de store beslutninger om en eventuel fremtidig boligsituation.

I kan afsøge jobmarkedet, finde jeres drømmebolig, skabe jer et netværk, benytte landsbyen og områdets tilbud, deltage i foreningslivet og blive fortrolige med landsby-livet, inden I måske tager det sidste skridt og rykker hertil permanent.

Har I børn, kan de blive indskrevet i vores daginstitutioner og skoler i den pågældende periode. Der er skole i Tønder og Jejsing, kun 3 km fra Sæd.

Om Sæd-Ubjerg

Sæd er en lille landsby på 200 indbyggere placeret 1 km nord for grænsen og 3 km sydøst fra Tønder by. Her er et fantastisk fællesskab og mange initiativrige borgere, som har etableret en række faciliteter og muligheder i byen.

Sidste skud på stammen er Byens Torv, som er 1,5 ha med luksus-sheltere (3 stærehoteller XXL og tilhørende fælles minikøkken, WC og kold dusch), multibane med kunstgræs (13 x 26 m), krolfbane, petanquebane, kæmpeskakspil og lokalt bryghus.

50 meter derfra er en skøn legeplads til de mindste, som lokalbefolkning skaffede økonomiske midler til via sponsorcykelløb og fonde.

Husets beliggenhed

Lillestrømvej 5, Sæd, 8270 Tønder / Tønder Kommune

En energivenlig bolig

Tilflytterhuset er en gennemrenoveret landvilla beliggende i landsbyen Sæd. Det er fuldt møbleret og indrettet med alle moderne bekvemmeligheder. Huset er bygget i overensstemmelse med Tønder Kommunes målsætninger omkring energieffektivitet og bæredygtighed.

Boligen er på ca. 145m2 i et plan med stor garage på 69 m2 og en skøn have. Grundarealet er ca. 1300 m2 og kan snildt huse en børnefamilie på op til 6 personer. I huset er der køkken/alrum, stue, 2 bad/WC, to entreer og 4 værelser. Gulvene er beklædt med miljøvenligt laminat. Der gulvvarme i begge badeværelser.

Huset rummer udover diverse møbler og isenkram, alt nødvendigt køkkenudstyr, støvsuger, robotplæneklipper mm. Der er desuden trådløst internet i boligen.

Yderligere fakta om tilflytterhuset

Kontaktperson

Lars Thomsen

Kontaktperson ved ansøgning om leje af tilflytterhuset.

Telefon 23 30 42 50
E-mail lt@viu.dk
Marianne Krag Okholm Bosætningskonsulent
Afdeling Udvikling & Projekter
Telefon 24 48 17 19