Sønderjylland er et foreningsland, og Tønder Kommune er ingen undtagelse

Vi har flere end 400 forskellige foreninger og en helt unik forenings- og frivillighedskultur.

I Tønder Kommune har vi en stærk tradition for foreningslivet. Til forskel fra borgere i de større byer har vi ofte plus på fritidskontoen, og den ekstra fritid bruger mange af vores borgere i diverse foreninger, hvor sammenhold og samvær med gode venner er en topprioritet.

Det betyder også, at alle vores lokalsamfund byder på varierende foreningsmuligheder inden for både sport, fritid, politik, kunst og kultur.

I en kommune med så meget natur og vand som vores er udendørsaktiviteter som jagt, sejlsport, løb, og cykling selvfølgelig nærliggende. Er du mest til hårdt underlag under fødderne og den velkendte duft af sportshal, har vi heldigvis også masser af haller, hvor du kan slå dig løs.

Er det den politiske gerning, der trækker, er der rig mulighed for at melde sig ind i en politisk forening, ligesom du også kan finde foreninger, der byder på fritidsaktiviteter som hækling og syning.

Kort sagt: Vores foreningsliv er lige så mangfoldigt som resten af kommunen. Og når du kommer som tilflytter, vil vi vove at påstå, at dine nye venner ikke er længere væk end den nærmeste forening – så det er bare med at gå på opdagelse i vores forenings- og frivillighedskultur.