Zeppelin Tønder er en ambitiøs satsning om at skabe et oplevelses- og formidlingscenter i internationalt format. Målet er at udvikle en attraktion, der gør centret til en førende nationalt og internationalt kendt og anerkendt center inden for oplevelse og formidling af første verdenskrig, zeppelinere og krigens luftfart i det hele taget.

  • Centret skal være et førende nationalt og internationalt fyrtårn indenfor oplevelse og formidling af 1. verdenskrig og zeppelinere, herunder også øvrig 1. verdenskrigs luftfart.
  • Zeppelin Tønder har en verdenshistorisk enestående position med historiske fortidsminder fra de gigantiske zeppelinhaller og en af de få tilbageværende og bedst bevarede flyhangarer fra 1. verdenskrig.
  • Det er de store historier, der skal formidles i sammenhæng med verdenshistorien på Zeppelinbasen i Tønder. Det er koblingen til Den Store Krig og Nordeuropa,s epicenter i Tønder, der skal fortælles og give det historiske vingesus.
  • Det er historien om verdenshistoriens første flyangreb mod land fra hangarskib og Nordeuropas største bygning med den gigantiske Toskahal.
  • Det er også historien om stedbundne kvaliteter i forhold til betydningsfuld kulturarv i grænselandet om fredelig sameksistens, Unesco verdensarv i det nærtliggende marsk- og vadehavsområde, mv.
  • Et besøg skal vække begejstring, fascination, inspiration og refleksion med store fortællinger og med fysiske rammer i spektakulært format.

Informationsmateriale

Projektet beskrives på dansk, tysk og engelsk