Eleverne har blandt andet været på besøg hos Jejsing Trælast.

Tønder Kommune har et væld af spændende virksomheder, og hos en lang række er der også gode muligheder for at tage en erhvervsuddannelse. Det skal de unge få øje på, og derfor er Ungdommens Uddannelsesvejledning og virksomhederne gået sammen om at præsentere denne mulighed for de unge. På den måde får de unge øje på, at en erhvervsuddannelse også kan være en attraktiv karrierevej.

Initiativet startede i 2022, inspireret af lignende succesfulde initiativer i andre kommuner. I januar 2024 åbner 27 lokale virksomheder deres døre for 107 tilmeldte elever. Flere af eleverne har valgt at besøge flere forskellige virksomheder for at få et omfattende indblik i de forskellige karrieremuligheder. Forældrene er også inviteret til at deltage, så de sammen med deres børn kan kigge på uddannelsesmulighederne.

Virksomhedsbesøgene tæller en lang række forskellige brancher lige fra frisør, tømrer, smed, elektriker, kontor, bager , landbrug og meget mere.

Borgmester Jørgen Popp Petersen siger:
- Virksomhedsbesøgene er en direkte vej for vores unge til at opdage det brede spektrum af uddannelsesmuligheder og job, som vores lokale virksomheder tilbyder. Det er en investering i vores unges fremtid og vores lokalsamfunds vækst, så jeg vil gerne takke både virksomheder og ansatte for at gøre det muligt.

På besøgene har eleverne mulighed for at få indblik i, hvad virksomhederne tilbyder af lærerpladser, høre om mulighederne som faglært, hvordan uddannelsen foregå og nogle steder møde en lærling, der kan fortælle om egne erfaringer.

HR-direktør i Hydro Precision Tubing, Karin Søndergaard, deler sin begejstring:

- Vi ser virkelig frem til at byde de unge velkommen og give dem indsigt i de mange karrieremuligheder inden for vores branche. Virksomhedsbesøgene er en nøglefaktor for at opbygge bro mellem uddannelsessektoren og erhvervslivet.