SIND lokalafdeling Tønder er et socialt tilbud i Tønder By. Her kan alle psykisk udsatte og sårbare borgere komme ind og få en snak og være en del af et fællesskab.

SINDs lokalafdeling i Tønder – eller i daglig tale SIND huset - drives af frivillige og åbnede i 2019, hvor den første partnerskabsaftale mellem SIND i Tønder og Tønder Kommune også blev underskrevet.

Siden da har SIND huset åbnet dørene for mange af kommunens psykisk udsatte og sårbare borgere, og derfor var Socialudvalget i Tønder Kommune heller ikke i tvivl om, at man ønskede at indgå en ny partnerskabsaftale med SIND

”De frivillige i SIND huset udfører et vigtigt arbejde med at skabe trivsel, forebyggelse og rehabilitering hos en sårbar gruppe af borgere. Formålet med SIND er jo at skabe forståelse og tolerance for mennesker med sindslidelser og deres pårørende, derfor ser jeg også frem til samarbejdet med SIND i de kommende år”, fortæller Barbara Krarup Hansen, der er forkvinde for Socialudvalget i Tønder Kommune.

Tønder Kommune har de seneste år haft et stærkt fokus på indgåelse af eksterne partnerskaber. Ud over den nye aftale med SIND, så indgik kommunen i 2022 også partnerskabsaftaler med både BROEN og Varmestuen, ligesom der tilbage i 2021 blev indgået en partnerskabsaftale med Frelsens Hær i Tønder – et projekt som A.P. Møller Fonden støttede med næsten 10,8 millioner kroner til etablering og drift af et nyt familieværksted.

Den nye aftale med SIND understreger endnu en gang, at Tønder Kommune prioriterer aftaler med foreninger og NGOer højt, hvilket også for er blevet bemærket på nationalt plan. Da A.P. Møller Fonden meddelte sin støtte til familieværkstedet var en vægtig del af begrundelsen for støtten således, at fonden oplever, at måden man arbejder med partnerskaber på i Tønder Kommune er noget helt særligt.

”Strategiske partnerskaber er simpelthen et udtryk for, at vi i Tønder Kommune mener, at vores borgerne har en lang række fordele ved, at vi arbejder sammen med eksterne partnere. Vi ved jo, at vores samarbejdspartnere har masser af ekspertise og erfaring i at arbejde med udsatte og sårbare borgere, så derfor giver det for os god mening, at gå sammen om at skabe endnu bedre muligheder og rammer”, fortæller Barbara Krarup Hansen.

Partnerskabsaftalen løber frem til udgangen af 2024, og Tønder Kommunes tilskud til driften af SIND huset er 160.000,- kroner om året.