Bevillingen gør det muligt at opstarte udstillingen i den historiske flyhangar.

Zeppelin Tønder-projektet er designet til at formidle historie og læring gennem innovative oplevelser. Centret skal formidle historien fra 1. verdenskrig og Zeppelinernes rolle i grænselandet. Projektet omfatter både et formidlingsspor i den historiske flyhangar og et landskabsspor i det naturskønne Soldaterskoven, hvor besøgende kan udforske fortidsminder og deltage i læringsaktiviteter.

"Denne donation fra Bitten & Mads Clausens Fond er en milepæl for Zeppelin Tønder. Med fondens støtte kan vi nu accelerere arbejdet med at skabe et oplevelsescenter, der ikke kun vil berige lokalsamfundet, men også tiltrække besøgende fra ind- og udland," siger borgmester Jørgen Popp Petersen.

Bevillingen gør det muligt at opstarte udstillingen i flyhangaren. Sideløbende bliver der søgt yderligere finansiering til udstilling og aktiviteter i landskabet.

"Ved at støtte Zeppelin Tønder-projektet ønsker vi at bidrage til udviklingen af en ny og spændende attraktion i Sønderjylland, der fremmer en dybere forståelse og interesse for videnskab og historie. Særligt det at skabe interesse hos børn og unge, ligger Fonden på sinde. Projekter som dette er desuden med til at styrke lokalsamfundet, og gavner markedsføringen af vores egn til gavn for både erhvervsliv, borgere og turisme." udtaler Per Egebæk Have, formand for Bitten & Mads Clausens Fond.

Bitten & Mads Clausens Fond støtter aktiviteter, der har en positiv indvirkning på Danfoss A/S, Danfoss medarbejdere og de lokalområder hvor Danfoss har sine aktiviteter.