Hvordan rejser man penge til et projekt? Hvilke fonde kan man søge? Og hvad er kriterierne? Disse spørgsmål og mange flere, kan alle med idéer til projekter få besvaret, når Tønder Kommune inviterer til foundraisingcafé.

- Man kan måske kalde det et ”Open Call”, for invitationen gælder ikke alene de foreninger, vi i forvejen samarbejder med. Der er også plads til andre borgere, der ikke er med i bestyrelse endnu, der kan komme og måske finde en projektpartner eller en forening, der er interesseret i at samarbejde, fortæller landdistriktskoordinator Karin Lorenzen Kjærgaard.

Formålet med fundraisingcaféen er at orientere om de mange muligheder, der ligger i fondsansøgninger.

I alt findes der mere end 15.000 fonde og puljer i Danmark. Fondene støtter alt fra småindkøb af inventar til store internationale forskningsprojekter.

I 2021 blev der uddelt over 26 milliarder kroner til 65.000 projekter, og de mange midler, der er tilgængelige, har arrangørerne en interesse i at få til Tønder Kommune, hvor midlerne vil kunne være med til at realisere mange af de idéer, som foreninger og borgere går og tumler med.

- Mange borgere kender til mulighederne med fundraising, men de færreste har prøvet det selv. Så ofte står de mennesker, der har gode idéer, med spørgsmål som: Hvor skal man starte? Hvilke fonde er aktuelle for min idé? Hvad skal der stå i ansøgningen? Hvordan finder jeg en samarbejdspartner?, forklarer foreningskonsulent Jasmin Helledie, der håber, at rigtig mange vil tilmelde sig.

Spørgsmålene kan blive afklaret den 20. april fra kl 18-21, hvor der i Klosterhallen er planlagt både oplæg, sparringssamtaler og en præsentation af gode lokale eksempler.

Aftenen bliver arrangeret med udgangspunkt i tre spor - kultur, bevægelse og samfund - og der vil være mulighed for at møde repræsentanter fra Fonde.dk, en af danmarks største fondsdatabaser.

Tilmeldingen kræves, men deltagelse er gratis.

FAKTA:

Sted: Klosterhallen, Idrætsvej 1, 6240 Løgumkloster
Dato: 20 april 2023 kl. 18-21
Forplejning: Mad og drikke
Tilmelding: Senest 14. april via link https://www.place2book.com/da/sw2/sales/3n5j63udpc