Den nye lystunnel vil fremover skabe en både sikker og spændende vej for cyklisterne i Toftlund, og er endnu et stort skridt i arbejdet med at føre Udviklingsplan Toftlund ud i livet.

I arbejdet med udviklingsplanen har skoleeleverne også været inddraget, og noget af det de ønskede sig mest var, at der kom lys ned i cykeltunnellen, da den mørke tunnel gjorde børnene utrygge - hvilket faktisk også gjaldt de voksne der benyttede tunnellen. Fra på lørdag vil man blive mødt af en regnbue af lys - og valget af en lystunnel er bestemt ikke tilfældig. Den kulturelle profil for Toftlund er nemlig" lys"

"Ingen andre byer i Tønder Kommune har valgt at arbejde med lys, som et gennemgående visuelt tema. Lys kan præge hele oplevelsen af et byrum. Lys skaber tryghed. Det skaber glæde. I Løbet af nogle år skulle Toftlund gerne være kendt som Tønder Kommunes lysby, og med indvielsen af lystunnellen i dag, har vi taget et stort skridt frem", fortæller formanden for Toftlund Udviklingsråd, Svend F. Sørensen.

Omdrejningspunkter for arbejdet med Udviklingsplan Toftlund hedder "I Toftlund er hverdagen vigtigst" Alle borgere blev bedt om at drømme og tænke stort, 'hvad gør Toftlund til den perfekte by at bo og leve i'. Målet var at skabe en fælles forpligtende vision om at gøre Toftlund til en endnu bedre by at leve, opleve og bosætte sig i.

Det var Kommunalbestyrelsen som satte arbejdet i gang med at få lavet en udviklingsplan tilbage i 2018. Udviklingsplanen er i fuld gang, og arbejdet med at realisere planen vil køre helt frem til 2030.

"Vores ambition som Kommunalbestyrelse var, at skabe en helhedsorienteret strategisk plan for den videre udvikling af de kvaliteter som vi ved, at Toftlund har. Det skal ikke blot ske med fokus på den fysiske udvikling, men også med indsatser på de sociale, sundhedsmæssige og kulturelle områder", fortæller borgmester Henrik Frandsen, der selv skal være med til at åbne lystunnellen på lørdag.

Lørdagens indvielse begynder klokken 9.30, hvor børnene holder på deres cykler på skolesiden af tunnelen. Når et bånd er klippet over, så cykler de ned i byen, hvor Toftlund Handelstandsforening venter med boller og saftevand til alle. Og så er der ellers musik, fernisering i Nordea-huset, børneteater og udsmykningsworkshop frem til kl 13.