Tønder Kommune og Varmestuen indgår partnerskabsaftale

Værestedet Varmestuen og Tønder Kommune har i dag underskrevet en partnerskabsaftale. I aftalen indgår Varmestuen og kommunen et samarbejde, hvor de to parter arbejder sammen om at tage sig af borgere med store sociale udfordringer.

Med den nye partnerskabsaftale forpligter Varmestuen sig således til at støtte og tilbyde et værested for udsatte og sårbare borgere. Til gengæld afholder Tønder Kommune udgifterne til husleje, vand og varme.

Værestedet Varmestuen er et fristed, hvor man som borger med udfordringer frit kan komme og tale med andre, få et måltid mad, og hvor de frivillige medarbejdere forsøger at hjælpe med tunge problemer som fx ensomhed, sygdom og anden nød.

- Værestedet Varmestuen har en stor ekspertise i, hvordan man bedst hjælper den gruppe af kommunens borgere, der har det rigtig svært. Derfor er jeg glad for og tryg ved, at samarbejdet mellem Varmestuen og Tønder Kommune nu bliver formaliseret med underskrivelsen af partnerskabsaftalen, fortæller Barbara Krarup Hansen, der er formand for Socialudvalget i Tønder Kommune.

For Tønder Kommune er det at indgå partnerskaber et højt prioriteret område. Sidste år indgik kommunen fx en partnerskabsaftale med Frelsens Hær i Tønder om et nyt familieværksted, hvor Frelsens Hær og kommunen arbejder sammen.

Her gik A.P. Møller Fonden ind og støttede projektet med næsten 10,8 millioner kroner - et af de højeste støttebeløb til sociale formål, som fonden uddelte i ansøgningsåret 2020. Og her var begrundelsen for støtten, at A.P. Møller Fonden oplever, at måden man arbejder med partnerskaber på i Tønder Kommune er noget særligt.

Tønder Kommune har i flere år prioriteret de strategiske partnerskaber på det sociale område højt, og derfor er kommunen i dag anerkendt, som en af landets førende, når det kommer til at etablere samarbejder med foreninger og NGOer.

- Udgangspunktet for de strategiske partnerskaber er simpelthen, at der findes en lang række oplagte fordele for alle parter - først og fremmest borgerne - ved at arbejde sammen med eksterne partnere som Værestedet Varmestuen. Vi ved, at vores samarbejdspartnere har masser af ekspertise og erfaring i at arbejde med udsatte og sårbare borgere, så hvorfor ikke gå sammen om at skabe endnu bedre muligheder og rammer, fortæller Barbara Krarup Hansen.

Partnerskabsaftalen løber frem til udgangen af 2023, og i aftalen forventes det, at Varmestuen løbende vil have 25-30 besøg om ugen af voksne borgere bosiddende i Tønder Kommune.