Byggeriet af den nye Skærbæk Distriktsskole nærmer sig målstregen og er klar til den aftalte aflevering den 15. december 2020. Der skal efterfølgende være en gennemgang af byggeriet for at sikre sig, at alt er som det skal være, før eleverne rykker ind i deres nye rammer.

"Der har været nogle bump på vejen, så nu glæder jeg mig rigtig meget til, at vi kan komme i gang og få afsluttet de afsluttende procedurer, så eleverne i Skærbæk kan tage deres nye, flotte skole i brug", fortæller formanden for Børn og Skoleudvalget, Kim Printz Ringbæk.

De forskellige tjek og kontroller af byggeriet skal være klar ultimo januar 2021. Når disse er på plads, kan arbejdet med selve flytningen gå i gang. Planen er, at man går i gang med at flytte fra uge 4, og at det hele så skal være på plads og stå klar til, at eleverne er tilbage fra vinterferie i uge 8.

"Det bliver en stor dag, når skolen kan slå dørene op og byde eleverne velkommen. Der er gået cirka syv år, fra dengang Kommunalbestyrelsen begyndte at drøfte mulighederne for at bygge en ny skole i Skærbæk, til den nu endelig ved at stå klar. Jeg tror, vi er mange - ikke mindst eleverne - der glæder os rigtig meget til, at skolen nu er ved at være klar til at blive taget i brug", siger borgmester Henrik Frandsen.

Den officielle indvielse af skolen bliver først efter børnene er startet, og er foreløbig planlagt til den 26. februar - som er fredagen efter vinterferien. Hvordan den store dag skal markeres kommer til at afhænge af, hvordan Covid-19 situationen til den tid.

Det var oprindeligt planen at den nye skole i Skærbæk skulle være færdig, og klar til at blive taget i brug efter sommerferien 2020. Desværre viste vinterhalvåret 2019/2020 sig fra sin værste side, med meget store mængder vand. Det betød, at det ikke var muligt at lukke og udtørre bygningen. Det har givet anledning til væsentlige udfordringer og dermed forsinkelser.

"Det er ikke første gang, at et stort anlagt byggeri bliver forsinket. Det er altid træls, når de oprindelige planer ikke holder, men lige om lidt står den nye skole klar til at blive taget i brug og danne rammerne for nuværende og kommende elever de næste mange, mange år - og det er værd at glæde sig over", fortæller Kim Printz Ringbæk.

Der gå i øjeblikket godt ca. 520 elever på Skærbæk Distriktsskole.

Kontaktinformation

Kim Printz Ringbæk, formand, Børn- og Skoleudvalget, Tønder Kommune: Mob.: 2058 7058
Henrik Frandsen, borgmester, Tønder Kommune: Mob.: 2124 4089