I de seneste tre måneder har plejecentrene i Tønder Kommune været pålagt midlertidige besøgsrestriktioner. Begrænsningerne har betydet, at kun tre faste pårørende måtte komme på besøg og vel at mærke højest to af gangen.

Denne begrænsning har nu fået en ende.

Det får smilet frem hos borgmester Henrik Frandsen, som udtaler:

"Det har været en barsk omgang med de ekstra begrænsninger særligt hen over jul. Det har bestemt ikke været let for vores ældre og sårbare, og det har gjort mig trist at tænke på. Derfor er det en enorm lettelse at høre, at stramningerne fra november nu er blevet ophævet".

Restriktionerne for besøg er derfor nu efter de generelle regler, det vil sige med forsamlingsforbud på fem personer, afstand på to meter, god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd. Det er fortsat plejecenterlederens ansvar at sikre, at forholdsreglerne overholdes.

Henrik Frandsen oplever, at tingene går i den rigtige retning:

"I det hele taget har der været grund til at tænke optimistiske tanker de seneste dage. Vores smittetal i Tønder Kommune ligger rekordlav og har gjort det over de seneste par uger. Vaccinationsgruppe to fik for størstedelens vedkommende deres andet stik i løbet af weekenden. Tredje målgruppe er netop igangsat. Ydermere kom vores skolebørn i 0.-4. klasse tilbage i skole mandag. Jeg synes faktisk det kan give anledning til en vis optimisme, skønt der nok stadig er et stykke vej til målet".

Kontaktinformation

Borgmester Henrik Frandsen, mobil 21 24 40 89