
Nu er der hjælp at hente for pårørende til psykisk sårbare i Tønder Kommune
Ny pårørendevejleder skal støtte og guide pårørende i en svær hverdag.

Fra 1. juni er det blevet nemmere for pårørende til børn, unge og voksne med psykisk sårbarhed eller psykisk sygdom at få hjælp i Tønder Kommune. Kommunens nye pårørendevejleder, Wencke Jørgensen Frimor, er klar til at støtte, lytte og guide pårørende, der ofte står med store bekymringer og mange spørgsmål.
Målgruppen er voksne pårørende over 18 år – det kan være forældre, ægtefæller, samlever, børn, bedsteforældre eller nære venner – som har en tæt relation og en aktiv rolle i den psykisk sårbares liv.
”Det kan være en stor belastning at stå på sidelinjen, når én man holder af, har det psykisk svært. Med den nye vejledningsfunktion ønsker vi at give pårørende én samlet indgang til støtte, så de ikke står alene. Det handler om både tryghed og overblik,” siger direktør for Social, Sundhed og Arbejdsmarked i Tønder Kommune, Grethe Høyrup.
Pårørende kan henvende sig direkte – enten fysisk, telefonisk eller på mail – og kommunale medarbejdere kan også tage kontakt eller henvise.
Pårørendevejlederen vil:
- Give social og praktisk vejledning og støtte i konkrete situationer
- Henvise til viden og bygge bro til relevante tilbud i kommunen, frivillige organisationer og foreninger
- Hjælpe med kontakt til fx sygehus, kommunal forvaltning eller NGO’er
- Tilbyde både enkeltstående rådgivning og målrettede forløb, fx i forbindelse med indlæggelse og udskrivning
- Møde de pårørende dér, hvor det giver mest mening – fx hjemme, ved personligt fremmøde eller i åben rådgivning
”Jeg glæder mig meget til at komme i gang og være med til at gøre en forskel for de mange pårørende, der hver dag løfter en stor opgave. Ingen skal stå alene – og jeg håber, at mange vil tage kontakt, så vi sammen kan finde den rette vej videre,” siger Wencke Jørgensen Frimor, nyansat pårørendevejleder i Tønder Kommune.