Den 1. juli 2021 åbner en Fars Legestue på biblioteket i Tønder.

Fars Legestue er et sted, hvor fædre med børn i alderen 0-5 år kan komme og være aktive sammen med deres børn gennem leg. Tilbuddet er gratis og giver også mulighed for at møde andre fædre, der som dem selv har valgt at gå på barsel, eller blot tage en dag sammen med deres børn.

- Vor tids fædre deltager i deres børns fødsel og pasning, fordi de selv har lyst. I dag ligger stort set alle fædre vægt på at være nærværende, at være til stede, at have kontakt, at være engageret og at have tid sammen med barnet. De ønsker at lære barnet at kende, have en rolle over for mor og barn og blive betragtet som en lige så vigtig forælder. Det vil Tønder Kommune gerne imødekomme og være med til at bakke op om med det nye tilbud, udtaler leder af sundhedsplejen i Tønder Kommune Maria-Louise Bergmann.

I Fars Legestue kan man komme og gå som det passer en. Der er åbent hver anden torsdag fra kl. 13-16, hvor der vil være legetøj, madrasser og motorikredskaber til rådighed.


Plads til alle spørgsmål
Her bliver man mødt af en tovholder, der byder velkommen og er med til at skabe en god stemning og sikre, at der altid er kaffe på kanden.

Sundhedsplejen vil også kigge forbi hver anden gang fra kl. 14-16, og her kan man som far få mulighed for at stille alle de spørgsmål, man måtte have til livet som far og barnets udvikling.

Far-ambassadør
At sætte ekstra fokus på fædre ligger rigtig godt i tråd med det arbejde som kommunens sundhedspleje i forvejen arbejder med. De har bl.a. en Far-ambassadør i sundhedsplejen, som arbejder for, at fædrene bliver inddraget og tænkt ind i de generelle tilbud i kommunen. Det, at der nu åbner en Fars Legestue, er en oplagt forlængelse af det arbejde, der allerede er godt i gang.

- Vi glæder os til at byde fædre og deres børn velkommen i vores nye Fars Legestue, og håber legestuen med tiden vil vokse, så mange fædre vil få gavn af den, udtaler Maria-Louise Bergmann.

Bag Fars Legestue står Tønder Kommune og Homestart. Sidstnævnte støtter op om projektet ved rekruttering af frivillige.

FAKTA:
Fars Legestue i Tønder er en blandt flere rundt om i Danmark. Legestuen bliver åbnet i samarbejde med Forum for Mænds Sundhed, der har projekt Far for Livet, støttet af Nordea-Fonden.

Praktisk information:

Fars legestue holder åbent torsdage i lige uger kl. 13-16

Adresse:
Richtsensgade 10

6270 Tønder

Tilmelding er ikke nødvendig.

Kontaktperson for Fars Legestue:
Jordemoder Vivi Lauridsen, Tønder Sundhedspleje: tlf.nr.:20524717, Email: vivbhlau@toender.dk

Vi følger alle restriktioner i fht. Covid-19, hvilket betyder, at der pt. er krav om Coronapas og et max. på 25 deltagere pr. gang. Vi forventer ikke, at der bliver behov for at afvise deltagere på den baggrund.