Fest For Fremtidens Faglærte. Priserne gik til Årets elev/lærling 2023: Oliver Møller Schmidt Årets elev-, læreplads 2023: Damhus v. Jens Kristiansen

Det blev en vellykket premiere, da Tønder Kommune for første gang afviklede "Fest for Fremtidens Faglærte".

Højdepunktet var uddelingen af de to priser: "Årets Lærling/Elev 2023" og "Årets Læreplads i Tønder Kommune 2023". 
Priserne anerkender enestående faglighed, dedikation og innovative læringsmiljøer, der er alt sammen er altafgørende for at uddanne morgendagens faglærte arbejdskraft.

Årets elev/lærling 2023: Oliver Møller Schmidt

Årets elev-, læreplads 2023: Damhus v. Jens Kristiansen

"Fest for Fremtidens Faglærte" blev holdt på ECCO Conference Centre i Tønder, og det blev en aften med fokus på faglig stolthed gennem underholdning og prisuddelinger. Og der var noget at fejre. Tønder Kommunes handleplan, der blandt andet inkluderer brobygning, styrket vejledning, ekstra praktik og virksomhedsbesøg, har båret frugt. Måltallet for 2024 er allerede nået, og 30 procent af de unge vælger nu en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.

I sin tale fremhævede borgmester Jørgen Popp Petersen betydningen af de faglærtes kompetencer og deres uvurderlige evne til at forstå og kommunikere med andre mennesker:
”I kan forstå følelser og skabe relationer. Det kan AI ikke. Så hold fast i de menneskelige kundskaber og vær nysgerrige på de nye teknologier”, lød det blandet andet fra Jørgen Popp Petersen.

Tønder Kommune er glade for den støtte og opbakning, der var til arrangementet, blandt andet fra centrale lokale aktører som Tønder Erhvervsråd, Håndværkerforeningen og Handelsstandsforeningen. Det blev værdsat, og hvis flere aktører har lyst til at melde sig på banen, skal de ikke holde sig tilbage.

"Fest for Fremtidens Faglærte" er skabt i et samarbejde med lokale uddannelsesinstitutioner og Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) for at fejre og hædre unge og voksne, der vælger en erhvervsuddannelse.

Programmet bød på: 

Åbningstale ved Borgmester Jørgen Popp Petersen

Tale ved Formand for Erhvervsrådet, Bo Kjellkvist

Tale ved Lærling/elev - Mads Vestergaard, i lære hos Kircheiner 

Årets lære-, elevplads blev uddelt af formand for arbejdsmarkedsudvalget, Bo Jessen

De nominerede var:

Plejecenter Toftegården
VKData Aps
Damhus

Årets lærling/elev pris gik til Oliver Møller Schmidt. Tale og prisuddelingen ved Birgitte K. Boysen fra Kjærgaard Landbrugsskole

Underholdning ved Mentalist Karsten Sørensen 

Afslutning ved direktør, Grethe Høyrup Nielsen