Det Kongelige Teater medbringer hele tre containere fyldt med oplevelser og teatermagi for børn mellem fire og 10 år, når Postyrium kommer til Tønder.

Her træder de besøgende ind i en eventyrlig verden, der hverken er en udstilling eller en forestilling, men en teaterlegeplads, hvor børnene kan udfolde sig kreativt. Her kan man klæde sig ud i farvestrålende kostumer, optræde på Gamle Scene, danse ballet med tyl-skørt foran store spejle, lytte til instrumenterne fra orkestergraven og opleve operaens mange forskellige stemmer.

" Vi vil gerne invitere flere børn indenfor i den klassiske scenekunst. I Postyrium, giver vi fantasien og legen luft under vingerne, og håber børnene for en stund glemmer lektier og mobiltelefoner og bare leger, lytter, griner og danser", fortæller Dorthe Paulli, der er udviklingsdirektør i Det Kongelige Teater.

Det er gratis at besøge Postyrium, og der er åbent for alle lørdag den 30. april og søndag den 1. maj fra kl. 10 - 16 samt i hverdagene fra 2. maj til og med 4. maj fra kl. 14 - 16.

Tønder Kulturskole åbner dørene for interesserede i alle dagene. Så efter besøget i Postyrium kan man lørdag d. 30. april selv prøve kræfter med at spille på musikinstrumenter fra kl. 11 - 15.

Søndag d. 1. maj kan man se balletholdene øve på deres nye forestilling, og man kan selv få lidt instruktion af balletlærerne.

I hverdagene 2. til 4. maj er Kulturskolen åben fra kl. 15 - 17, hvor man kan gå rundt og lytte til musikundervisningen i huset.

"Postyrium er en sjov og fantastisk god mulighed for at give børnene et blik ind i den professionelle musik- teater- og balletverden. Og kombineret med et besøg hos os, får børnene en idé om, at de selv kan få stor glæde af at være udøvende. Det er sjovt at spille musik, danse ballet og spille teater, og vi håber at rigtig mange vil benytte lejligheden til at besøge os og få lyst til selv at komme i gang", siger Tønder Kulturskoles leder, Henrik Thaysen Dam.

Postyrium og Tønder Kulturskole ligger i Østergade 65, Tønder.

For yderligere information: