Hvis du kender en frivillig forening, der har fortjent en hæder for at gøre en helt særlig indsats for at styrke det lokale medborgerskab, så se her.

Tønder Kommune sætter igen fokus på det store foreningsarbejde, som frivillige ildsjæle hver dag gør. Det sker med uddeling af prisen ”Årets Forening”.

Prisen skal være med til at synliggøre foreningslivet og anerkende og understøtte den frivillige indsats. Det skal ske ved at hædre projekter og lokale initiativer i foreningslivet, som styrker frivilligheden og det aktive medborgerskab.

Med hæderen som ”Årets Forening 2022” følger et diplom og en pengepræmie på 10.000 kr., som skal bruges i foreningens virke. Hvis det er et projekt, hvor flere foreninger medvirker, er pengepræmien til deling.


Søger indstillinger
Alle i Tønder Kommune har derfor nu mulighed for at indstille en forening til at modtage hæderen som årets forening.

Både frivillige sociale foreninger, folkeoplysende foreninger, kulturelle foreninger, lokalråd, borgerforeninger, støtteforeninger og øvrige foreninger kan indstilles til prisen.

Du finder indstillingsformularen på www.toender.dk/aarets-forening

Fristen for at indsende indstillinger er onsdag den 7. september 2022.

Efter fristens udløb vil tildelingskomitéen udpege årets forening. Komitéen består af formændene for Sundhedsudvalget, Socialudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget, Frivillighedsrådet, Folkeoplysningsudvalget og Kulturelt Forum.

Prisen bliver overrakt ved et festligt arrangement fredag den 30. september i forbindelse med Frivillig Fredag i Skærbækcentret.

Fakta:

Prisen er stiftet af Kommunalbestyrelsen og blev første gang uddelt i 2014.

Årets Forening 2014: Ottersbøl Rideklub

Årets Forening 2015: Øster Højst Ungdoms- og Idrætsforening sammen med Øster Højst Borgerforening

Årets Forening 2016: Tønder Løbeklub sammen med Tønder Sygehus’ Venner

Årets Forening 2017: Klosterparkens Vennekreds

Årets Forening 2018: Agerskov Ungdomsforening

Årets Forening 2019: Multistedet 15+

Årets Forening 2020: Ballum Idrætsforening

Årets Forening 2021: SIND Tønder Lokalafdeling