Værd at vide

Det nuværende Toftlund har historisk været to byer – Herrested og Toftlund, men byerne er i dag vokset sammen. Toftlund er en handelsby for det omkringliggende opland, og et aktivt handelsliv med mange specialbutikker og et bredt foreningsliv.

Toftlund har pasnings- og undervisningstilbud for de et- til tyveårige - med en overbygningsskole, Musik- og teater Højskole og studenterkursus og kostskole.

Der findes samtidig et godt og blomstrende kulturmiljø med både en biograf, kirke og et kulturhus med teaterforestillinger - derudover er der stort sportsanlæg med haller og friluftbad.

Arrangementer og begivenheder, der afholdes i løbet af året er en byfestuge med masser af mad og koncerter, Toftlund fester, ringridning, spejdernes Sankt Hans bål, Handel- og Håndværkerforeningen, der to gange årligt afholder eventen ’By Night’. Ellers tæller aktiviteterne foredragsaftener i Lokalhistorisk Forening, fællesspisning, sang- og foredragsaftener og koncerter på ungdomsscenen på Musik- og Teaterhøjskolen.

Fakta om Toftlund

Historie og særkende

Byens arkitektur bærer præg af den tyske historie, da mange af byens bygninger er opført af tyskerne i årene op til 1. verdenskrig.

Demografi

Antal indbyggere i Toftlund er 3281. De bosatte er en god blandet gruppe af både børnefamilier, unge og ældre.

Geografi

Toftlund ligger i hjertet af Sønderjylland. Byen ligger på en bakkeø, i et ellers relativt fladt landskab omgivet af markante trærækker, der dels gemmer byen lidt væk, men samtidig giver indtryk af en grøn by.

Forenings- og fritidsliv

Toftlund er kendt for sine mange foreninger, herunder Stuk, Musik og Teater, Æ Træfpunkt, Toftlund Handel og Håndværk, Udviklingsråd, Historisk Forening, Spejdere, Toftlund Golf, Kunstforening og Bridge Klub.

Kontakt

Tom Blancharte