Værd at vide

Smukke gader, stræder og venlighed byder dig velkommen i Møgeltønder. Det gode liv i skolen, tryghed og imødekommenhed trænger ind under huden. Og Sandkullerne fra fortidens betonstøberi er dejlig fælles baghave til leg og hygge med naboen.

Møgeltønder er en lille historisk by fire kilometer vest for Tønder. Byen har en skole og en specialskole for handicappede. Møgeltønders erhvervsliv består hovedsageligt af tømrervirksomhed, en café, en slotskro, en campingplads og landbrug. Desuden findes der en god håndfuld små servicevirksomheder.

Placeringen af en betonvarefabrik i Møgeltønder skyldes, at der i slutningen af 1800-tallet var en blomstrende industri af betonvarefabrikker, pga. gode forekomster af sand i Møgeltønder. De mange gamle sandkuller er et levn fra den tid.

Fakta om Møgeltønder

Historie og særkende

Møgeltønder er kendt for Schackenborg Slot, for sine sandkuller fra betonstøberiet, Møgeltønder Kirke, sort-sol-turisme og en specialskole.

Demografi

Antal indbyggere i lokalområdet er ca. 847.

Geografi

Vi mødes i Multihallen, Slotsparken, Slotsfeltladen, forsamlingshuset og hos købmanden. Turister kommer for at se sort sol, slottet, slotskirken og slotsgaden.

Forenings- og fritidsliv

Idrætsforeninger som fodbold, håndbold og badminton.

Se præsentationsvideo fra Møgeltønder

Kontakt

Jens Nissen
Telefon 74 73 85 96