Formål med besøget
Besøget har til formål at vise, hvad der kan skabes, når driftige erhvervsfolk arbejder sammen om et fælles projekt. Derudover at vise den smukke udsigt fra Marsktårnet, hvor der er udsyn til en del af Nationalpark Vadehavet. Endelig er det også et formål – fra Marsk Tower – at vise den nybyggede skole og fortælle om kommunens satsning på tyskundervisning fra 0. klasse.

Beskrivelse af besøgsstedet
Ni lokale erhvervsvirksomheder har i fællesskab købt den tidligere Hjemsted Oldtidspark og omdannet arealet til en kommerciel, oplevelsesbaseret virksomhed. Der er etableret en autocamperplads og et antal glamping-telte. Begge dele appellerer til den mere luksusprægede form for camping, og supplerer de øvrige campingpladser på Rømø og i Skærbæk.

En stor turistattraktion er Marsk Tower, som er tegnet af det verdenskendte arkitektfirma BIG / Bjarke Engels Group. Det 25 m høje ståltårn er fremstillet af den lokale virksomhed Schack Trapper, som er en af Danmarks førende producenter af trapper og altaner. Marsktower åbnede den 22. juli 2021 og opnåede i 2021 et besøgstal på mere end 56.000 personer.

Fra Marsk Tower er der udsigt til den nye skole i Skærbæk. Den blev taget i brug i starten af 2021 og har elever fra 0.-9. klasse samt en afdeling for børn med autisme. Kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune har besluttet, at alle børn undervises i tysk fra 0. klasse, hvor den obligatoriske tyskundervisning først er fra 5. klasse. Beslutningen er truffet med baggrund i beliggenheden ved den dansk-tyske grænse. Det er ambitionen, at børn i Tønder Kommune skal blive lige så dygtige til tysk som til engelsk. Dette forventes at styrke både kulturelle og erhvervsmæssige bånd på tværs af grænsen. I de små klasser sker tyskundervisningen i form af leg og læring, herunder sang.

Et kor med 21 børn fra Skærbæk Distriktsskole synger for dronningen på tysk. Børnene begynder i 2. klasse efter sommerferien, så sangene har de lært allerede i 1. klasse.